Seikkaillen läpi Raamatun – Vanha testamentti

Seikkaillen läpi Raamatun – Vanhan testamentti -raamatunopetusvideot. Koko sarja.

Seikkaillen läpi Raamatun – Vanha testamentti -raamatunopetusvideoissa käydään läpi Vanhaa testamenttia Jumalan pelastussuunnitelman näkökulmasta ja tutkitaan, miten jo Vanha testamentti kertoo Jeesuksesta. Jeesus itse sanoi, että kaikki Raamatun kirjat kertovat hänestä. Videoissa halutaankin korostaa tätä Raamatun kokonaisuutta ja Jeesusta koko Raamatun päähenkilönä.

Opetuksia havainnollistetaan kuvilla, esineillä, aikajanoilla ja kartoilla. Mukana on myös Ronja ja Rasmus, kaksi muppet-nukkea, jotka käyvät vuoropuhelua ja auttavat soveltamaan raamatunkertomuksen sanomaa lapsen elämään.

Videoita voi käyttää esim. raamattukerhossa, pyhäkoulussa tai kotona. Vaikka seuraava jakso alkaa siitä, mihin edellinen päättyi, on joka jakso oma kokonaisuutensa, eli niistä voi hyödyntää vain yhtä yksittäistäkin videota. Osa videoista voi kuitenkin tuntua lapsesta vaikeatajuisilta, jos hän ei ole nähnyt aiempia jaksoja eikä hänellä ole muutenkaan pohjatietoja Raamatusta. Videoista saa myös vapaasti poimia ideoita omiin opetuksiin.

  1. Jumala loi maailman (1. Moos. 1)
  2. Jumala loi ihmisen (1. Moos. 2)
  3. Ihminen lankesi syntiin (1. Moos. 3)
  4. Jumalan lupaus pelastajasta (1. Moos. 3:15)
  5. Nooa luotti Jumalaan (1. Moos. 6-7)
  6. Nooa pelastui arkissa (1. Moos. 8-9)
  7. Jumalan lupaus Abrahamille (1. Moos. 12-21)
  8. Iisak ja Rebekka (1. Moos. 24)

Uusia jaksoja julkaistaan vähitellen.

 

Videot ovat osa Seikkaillen läpi Raamatun -pyhäkoulumateriaalia, jonka työn alla oleva Vanhan testamentin osuus toteutetaan Sleyn ja Raamatunlukijain Liiton yhteistyönä. Koko materiaali löytyy sivuilta sley.fi/seikkaillen

 

Seikkaillen läpi Raamatun Vanhan testamentti. © Sari Paavola, Sleyn lapsi- ja varhaisnuorisotyö, Raamatunlukijain Liitto ry.