RaamisLiftari

Nuorten raamatturyhmäoppaat Markuksen ja Luukkaan evankeliumeihin

RaamisLiftari on nuorten raamatturyhmäopas. RaamisLiftareita on julkaistu kaksi, Markuksen ja Luukkaan evankeliumeihin. Opas sopii erityisen hyvin isosten vetämiin rippikoulujen raamatturyhmiin.

Kummassakin oppaassa on 60 sivua täyttä asiaa. Niissä käydään ko. evankeliumi pääkohdittain läpi. Jokaiseen lukukohtaan liittyy tiivistä opetusta, keskustelukysymyksiä ja valmis rukous.

Oppaan raamiksia voi valita käsiteltäväksi riparin keston mukaan. Tekstit on suunniteltu niin, että nuori ryhmänvetäjä voi lukea ne suoraan ryhmälleen.

Oppaissa on myös ideoita toiminnallisiin tehtäviin raamatunkohdan pohjalta. Paitsi raamiksen yhteydessä, näitä ideoita voi käyttää hyödyksi rippikoulun oppitunneilla, iltahartauksissa tai muussa nuorten toiminnassa. Oppaissa on myös muistiinpanotilaa ja joitakin kirjallisia lisätehtäviä, joita voi tehdä jo isoskoulutuksessa.

Tutustu RaamisLiftariin: RaamisLiftari aukeama 1 ja RaamisLiftari aukeama 2

Tilaa Raamisliftari yksittäin tai edullisena nipputilauksena!

 

Vinkkejä työntekijälle

Isoskoulutus

  • Tilaa RaamisLiftari isosille jo isoskoulutuksen aikana – näin isoset voivat harjoitella keskenään sen raamiksia jo ennen rippileiriä.
  • RaamisLiftarin kirjallisia tehtäviä voi tehdä isoskoulutuksessa. Niitä voi myös käyttää hartauden tai leikkimielisen kilpailun materiaalina.
  • Oppaan toiminnallisia tehtäviä voi kokeilla isoskoulutuksen aikana niin, että työntekijä vetää ne isosryhmälle.

Ripari

  • RaamisLiftarin avulla isonen pystyy pitämään raamiksen itsenäisesti
  • Isoset voivat ohjata oppaassa olevia toiminnallisia tehtäviä omissa ryhmissään. Toiminnallisten tehtävien ideoita voi käyttää myös oppitunneilla, leirijumiksissa ja iltahartauksissa.

Riparin jälkeen

  • RaamisLifarin raamiksia voi käyttää nuortenilloissa riparin jälkeen, esim. käydä läpi niitä kohtia, joita ei riparilla ehditty käsitellä.
  • RaamisLiftarin avulla nuoret voivat pitää keskenään raamiksia.