Vinkkejä sivuston käyttöön

Sivuston käyttöohjeet

Sivuston materiaali on jaettu neljän eri kohderyhmän alle: kouluikäiset, rippikoulu, nuoret ja nuoret aikuiset. Kunkin kohderyhmän alla on vielä jako eri toimintatyyppeihin. Kohderyhmiin pääsee sekä etusivulta että päävalikosta. Kohderyhmäsivuilta löytyy toimintatyypit ja lyhyet kuvaukset niiden sisällöistä.

Jotkin LiftariPro-sivuston materiaalit löytyvät useammankin kohderyhmän tai niiden toimintatyyppien alta. Jos jotkin sivuston artikkelit muodostavat sarjan (esim. samaa aihepiiriä käsittelevät raamattupiirimateriaalit), on niistä tehty koontisivu, jossa kerrotaan koko sarjasta ja josta löytyy linkit kaikkiin ko. sarjan osioihin.

Random-haku

Random-haku löytyy sekä etusivulta että päävalikosta. Random-haun avulla sivustolta voi etsiä materiaaleja kaikista kohderyhmistä ikäryhmän, toiminnan keston ja teeman mukaan.

Samaan hakukenttään voi valita samanaikaisesti useammankin hakukriteerin.

Sanahaku

Sanahaku löytyy pienestä ylävalikosta (mobiililaitteilla päävalikosta) ja alareunan valikosta. Sanahaun avulla voi hakea esimerkiksi yksittäistä sanaa tai käsitettä. Jos käsitteessä on useampi sana, se tulee laittaa lainausmerkkien sisään, esim. ”Jumalan armo”.  Haku ei kuitenkaan tunnista sanojen taivutuksia.

Sanahaun avulla voi hakea myös raamatunkohtia, esim. ”1. Moos. 1” tai Matt. (huomioi lyhenteiden pisteet ja välilyönnit sekä lainausmerkkien tarve).