Info

LiftariPro antaa välineitä innostavaan Raamatun käsittelyyn

Raamatun opettaminen tai sen lukemiseen ohjaaminen on haastava mutta antoisa tehtävä. Mikään ei ravitse nuoren ja aikuisenkin hengellistä elämää niin kuin Jumalan sana. Siksi Raamattua kannattaa pitää runsaasti esillä ja nauttia itsekin siitä, mitä sitä lukiessa tai sen pohjalta toimiessa voi erilaisten ryhmien kanssa oppia.

LiftariPro on monipuoliseen Raamatun käyttöön ohjaava materiaalipankki nuorisotyöhön. Sivustolta löytyy ideoita opetukseen, havainnollistamiseen, peleihin, askarteluun, hartauksiin ja keskusteluun. Kaikki sivustolla olevat materiaalit liittyvät Raamattuun tai johonkin raamatunkohtaan.

Sivuston materiaali on suunnattu neljän eri kohderyhmän ohjaajille: kouluikäiset, rippikoulu, nuoret ja nuoret aikuiset. Jotkin LiftariPro-sivuston materiaalit löytyvät useammankin kohderyhmän tai niiden toimintatyyppien alta.

LiftariPro on Raamatunlukijain Liiton tuottama sivusto, jota on tehty yhdessä nuorisotyöntekijöiden kanssa.

Monipuoliset hakutoiminnot

Sivustolla on kaksi eri hakutoimintoa. Random-hakutoiminnolla sivustolta voi etsiä materiaaleja kaikista kohderyhmistä ikäryhmän, toiminnan keston ja teeman mukaan. Sanahaun avulla voi hakea esimerkiksi yksittäistä sanaa tai käsitettä. Jos käsitteessä on useampi sana, se tulee laittaa lainausmerkkien sisään, esim. ”Jumalan armo”.  Haku ei kuitenkaan tunnista sanojen taivutuksia. Sanahaun avulla voi hakea myös raamatunkohtia, esim. ”1. Moos. 1” tai Matt. (huomioi lyhenteiden pisteet ja välilyönnit sekä lainausmerkkien tarve).

Jos jotkin sivuston artikkelit muodostavat sarjan (esim. samaa aihepiiriä käsittelevät raamattupiirimateriaalit), on niistä tehty koontisivu, jossa kerrotaan koko sarjasta ja josta löytyy linkit kaikkiin ko. sarjan osioihin.