NUA-, LUMO- ja BibleProject-videot

NUA Origins – uskon alkulähteillä

NUA Origins -videosarjassa käsitellään kristinuskon perusasioita havainnollisesti ja hauskasti. Videoilla tutkitaan esimerkiksi joulun ja pääsiäisen sanomaa, Raamattua ja rukousta, Jumalan luomistyötä, Pyhää Henkeä ja seurakunnan merkitystä. Tarkoituksena on selvittää näiden teemojen syntykertomus, samaan tapaan kuin nuorten suosimissa elokuvissa paljastetaan fiktiivisten hahmojen taustoja. Videosarja on suunnattu varhaisnuorille ja rippikouluikäisille.

Lue lisää NUA Origins -videoista täältä

NUA – Tuoreita näkökulmia uskoon

NUA-videosarja on tutkimusmatka, jolla rohkaistaan kyselemään, otetaan epäilykset todesta ja tarjotaan innostavia ja uusia näkökulmia kristilliseen uskoon. Videoissa käsitellään vaikeitakin teemoja monipuolisten ja havainnollisten kuvausympäristöjen sekä animaatioiden avulla, huumoria unohtamatta. Videot sopivat erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille – mutta kyllä muillekin.

Lue lisää NUA-videoista täältä

LUMO – evankeliumit elokuvina

Koko maailmaa mullistanut sanoma Jeesuksesta on nyt kuultavana ja nähtävänä aivan uudella tavalla. ”LUMO-evankeliumit elokuvina” seuraavat evankeliumien tapahtumia sanasta sanaan Raamatusta luettuina. Elokuvan muodossa kuunneltava ja katsottava evankeliumi on syvä ja innostava kokemus sellaisellekin, joka ei ole tottunut lukemaan Raamattua.

LUMO-elokuvat löytyvät kokonaisuudessaan Raamatunlukijain Liiton YouTube-kanavalta. Niissä on myös lukukohtainen linkitys ja tekstityksen mahdollisuus. Neljän kokopitkän evankeliumielokuvan lisäksi kanavalla on 40 lyhyttä evankeliumikatkelmaa, joiden kautta käydään läpi Jeesuksen maanpäällinen elämä alusta loppuun. Elokuvia ja niiden katkelmia voi näppärästi hyödyntää eri-ikäisten kanssa mm. raamattuopetuksessa ja pienryhmissä.

Lue lisää LUMO-evankeliumielokuvista täältä

Katkelmiin löytyy LiftariProsta myös keskustelukysymyksiä, joita voi käyttää opetus- tai raamatturyhmissä katkelman katsomisen jälkeen.

BibleProject-videot

BibleProject -videoiden tavoite on auttaa kokemaan Raamattu yhtenäisenä kertomuksena, joka johtaa Jeesukseen. Eri raamatunkirjojen sisältöjä tai Raamatusta nousevia teemoja käsitellään laadukkailla ja tiiviillä animaatiovideoilla, jotka on jaettu näillä sivuilla seitsemään sarjaan: Vanha testamentti, Uusi testamentti, Evankeliumisarja, Viisaussarja, Raamatun teemat, Adventtisarja ja Raamatun lukeminen. Näistä viimeinen on suomeksi tekstitetty, muut ovat suomeksi dubattuja.

BibleProject -videoita voi käyttää opetustilanteissa, raamatturyhmien virikkeenä ja ohjaajan omassakin Raamatun opiskelussa.

Lue lisää BibleProject-videoista täältä