Mitä usko voi maksaa (Ap. t. 6:8–15)

Ovatko omat mielipiteesi saaneet sinut joskus huonoon asemaan muiden silmissä?
RaamattuStartti

Lue: Ap. t. 6:8–15

Pohdintaa ja taustatietoa

Alkuseurakunta oli kasvanut niin suureksi, että oli järkevää tehdä selvä tehtävänjako. Kaikki eivät voineet olla saarnaajia, vaan tarvittiin myös avustajia, jotka pitivät huolta seurakunnan köyhistä, esimerkiksi leskistä. Tähän tehtävään valittiin ”seitsemän hyvämaineista miestä, jotka ovat Hengen ja viisauden täyttämiä” (Ap.t. 6:3). Stefanos oli yksi heistä. Koska Jumala teki hänen kauttaan hyviä tekoja, ihmiset arvostivat häntä.

Kävi niin kuin vanhassa tarinassa auringosta ja myrskytuulesta, jotka kiistelivät siitä, kumpi saa nopeammin riisuttua takin puistossa kävelevältä mieheltä. Myrskytuuli sai miehen vetämään takkinsa yhä tiukemmin kiinni, aurinko lämmöllään taas sai miehen riisumaan takkinsa hyvin nopeasti.

Kristityissä vaikuttava Jumalan rakkaus ja viisaus vakuutti ihmiset ja seurakunta kasvoi. Juuri tästä syystä juutalaiset näkivät Stefanoksen vastustajanaan. Stefanos yhdessä muiden kristittyjen kanssa oli viemässä heidän asemaansa kansan hengellisenä johtajana. Ja taas käytettiin samaa asetta kuin muutamaa viikkoa aiemmin, kun Jeesusta oli vaadittu ristille: yllytettiin kansaa. Kovaääninen mielipide näytti helposti vahvemmalta mielipiteeltä. Stefanos sai lopulta maksaa uskostaan hengellään: hänestä tuli ensimmäinen kristitty marttyyri.

Mieti

Millaisia mielipiteitä pidetään nykyään vahvasti esillä? Mikä on yleinen mielipide kristityistä? Mitä tiedät vainotuista kristityistä? Mitä voisit tehdä heidän hyväkseen?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.