Raamattu-keräilykortit: Apostolien teot

Tulostettavia keräilykortteja Raamatun henkilöistä

Raamattu-keräilykortit on tehty motivoimaan lapsia Raamatun lukemiseen. Kortteja voi käyttää esimerkiksi palkintona Raamatun lukemisesta. Parhaiten ne soveltuvat alakouluikäisille, jotka ovat muutenkin innostuneita keräilykorteista (kuten jalkapallokorteista) ja niiden vaihtelusta.

Kortit on suunniteltu alunperin raamattukerhoon, jossa lapsille annetaan tehtäväksi lukea kotona jokin raamatunkohta ja tehdä siihen liittyvä pieni tehtävä. Kun tehtävän palauttaa seuraavalla kerralla tehtynä, saa keräilykortin. Korteille voi toki keksiä muunkinlaista käyttöä, esimerkiksi jakaa lapsille kortti Raamatun henkilöstä, josta kerhossa on puhuttu.

Jokaisesta kortista löytyy pistemäärä, josta näkyy, kuinka monessa Raamatun kirjassa kortissa oleva henkilö on mainittu. Tämä kortin arvon määrittävä pistemäärä on usein lapsille se tärkein asia kortissa.

Vinkki: Jos jaat samalla kerralla eri lapsille eri kortin, kannattaa valita kortit niin, että niiden pistemäärä on suunnilleen sama. Jos kaikki eivät saa aina samaa korttia, kertyy lapselle ajan kanssa helposti joitakin kortteja useampia. Tällöin lapset voivat vaihdella kortteja keskenään, mikä auttaa myös lasten tutustumisessa toisiinsa ja ryhmäytymisessä.

Keräilykorttikansiot

   

Jos haluat antaa lapsille myös omat keräilykorttikansiot, voit tulostaa kansioihin valmiit nimilaput ja etiketit.

Tulostettavat nimilaput keräilykorttikansioon

Tulostettavat etiketit keräilykorttikansion selkämykseen

Tulostettavat keräilykortit

Tulosta kortit kaksipuoleisina, laminoi, leikkaa reunaviivojen puolivälistä. (Huom! Valitse tulostusasetuksista ”todellinen koko”, jotta korteista ei tule liian pieniä.)

Apostolien teot

Barnabas

Johannes Markus

Luukas

Lyydia

Paavali

Priscilla

Silas

Stefanos

Tabita (Dorkas)

Timoteus

Apostolit Pietari ja Johannes, kuten muutkin Jeesuksen opetuslapset löytyvät Evankeliumit-keräilykorteista.

Eikö listasta löytynyt Apostolien teoissa esiintyvää henkilöä, josta haluaisit keräilykortin? Lähetä sähköpostilla meille tieto tarvitsemastasi henkilöstä, niin pyrimme tekemään hänestä keräilykortin.

Vanha testamentti

Vanhan testamentin keräilykortit löytyvät täältä

Evankeliumit

Evankeliumien keräilykortit löytyvät täältä

 

Korttien suunnittelu ja toteutus: Sari Paavola
Piirroskuvat Raamatun henkilöistä: CC BY-SA 3.0 Sweet Publishing / FreeBibleimages.org