Raamattu-keräilykortit: Vanha testamentti

Tulostettavia keräilykortteja Raamatun henkilöistä

Raamattu-keräilykortit on tehty motivoimaan lapsia Raamatun lukemiseen. Kortteja voi käyttää esimerkiksi palkintona Raamatun lukemisesta. Parhaiten ne soveltuvat alakouluikäisille, jotka ovat muutenkin innostuneita keräilykorteista (kuten jalkapallokorteista) ja niiden vaihtelusta.

Kortit on suunniteltu alunperin raamattukerhoon, jossa lapsille annetaan tehtäväksi lukea kotona jokin raamatunkohta ja tehdä siihen liittyvä pieni tehtävä. Kun tehtävän palauttaa seuraavalla kerralla tehtynä, saa keräilykortin. Korteille voi toki keksiä muunkinlaista käyttöä, esimerkiksi jakaa lapsille kortti Raamatun henkilöstä, josta kerhossa on puhuttu.

Jokaisesta kortista löytyy pistemäärä, josta näkyy, kuinka monessa Raamatun kirjassa kortissa oleva henkilö on mainittu. Tämä kortin arvon määrittävä pistemäärä on usein lapsille se tärkein asia kortissa.

Vinkki: Jos jaat samalla kerralla eri lapsille eri kortin, kannattaa valita kortit niin, että niiden pistemäärä on suunnilleen sama. Jos kaikki eivät saa aina samaa korttia, kertyy lapselle ajan kanssa helposti joitakin kortteja useampia. Tällöin lapset voivat vaihdella kortteja keskenään, mikä auttaa myös lasten tutustumisessa toisiinsa ja ryhmäytymisessä.

Keräilykorttikansiot

   

Jos haluat antaa lapsille myös omat keräilykorttikansiot, voit tulostaa kansioihin valmiit nimilaput ja etiketit.

Tulostettavat nimilaput keräilykorttikansioon

Tulostettavat etiketit keräilykorttikansion selkämykseen

Tulostettavat keräilykortit

Tulosta kortit kaksipuoleisina, laminoi, leikkaa reunaviivojen puolivälistä. (Huom! Valitse tulostusasetuksista ”todellinen koko”, jotta korteista ei tule liian pieniä.)

Vanha testamentti

Aadam

Aaron

Abraham

Boas

Daavid

Daniel

Eeva

Esau

Ester

Gideon

Iisak

Jaakob

Jesaja

Joosef

Joosua

Juuda

Kaleb

Lea

Leevi

Mirjam

Mooses

Nooa

Nehemia

Raakel

Rebekka

Ruut

Saara

Sadrak, Mesak ja Abed-Nego

Salomo

Samuel

Eikö listasta löytynyt Vanhassa testamentissa esiintyvää henkilöä, josta haluaisit keräilykortin? Lähetä sähköpostilla meille tieto tarvitsemastasi henkilöstä, niin pyrimme tekemään hänestä keräilykortin.

Evankeliumit

Evankeliumien keräilykortit löytyvät täältä

Apostolien teot

Apostolien tekojen keräilykortit löytyvät täältä

 

Korttien suunnittelu ja toteutus: Sari Paavola
Piirroskuvat Raamatun henkilöistä: CC BY-SA 3.0 Sweet Publishing / FreeBibleimages.org