Älä kiellä uskoasi! (Kol. 1:21–23a)

Mikä on suurin tulevaisuuteen liittyvä toiveesi?
RaamattuStartti

Lue: Kol. 1:21–23a

Pohdintaa ja taustatietoa

Välien katkeaminen jonkun kanssa on aina ikävä asia. Ihminen katkaisi välinsä Jumalan kanssa olemalla tottelematon ja lankeamalla syntiin. Vika oli siis ihmisessä. Mutta silti Jumala itse teki sovinnon maksamalla synneistämme sen hinnan, joka meidän olisi kuulunut maksaa.

Kun Jumala tulee ihmiseen Pyhän Henkensä kautta, elämä muuttuu. Pyhä Henki saa mahdollisuuden muovata kristityn elämää Jumalan tahdon mukaiseksi. Tämä ei ole helppo eikä suora tie, niin syvällä synti meissä asuu. Eikä kenestäkään täysin synnitöntä tulekaan.

Paavali huomasi selvän muutoksen kolossalaisten elämässä. Samalla tavoin voi nykyäänkin huomata suuria muutoksia niiden ihmisten käytöksessä ja asenteissa, jotka ovat ennen palvelleet muita jumalia tai ovat eri tavoin olleet syvällä pahan vallassa, ja sitten tulleet Jeesuksen omiksi.

Kiroilu vaihtuu ylistykseen ja ärhentely lempeyteen. Välillä vanha olemus voi putkahtaa esiin, mutta Jumala jatkaa työtään. Kerran taivaassa kaikki Jeesuksen omat saavat jättää vanhan syntisen olemuksensa ja elää ikuisessa ilossa ja rauhassa Jumalan kanssa.

Mieti

Kaipaatko elämääsi muutosta? Onko Raamatun lukeminen muuttanut sinussa jotain?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.