Adventti (Matt. 21:1–9)

Adventin tekstiin pohjautuva hartaus, johon sisältyy interaktiivinen osuus.

Matt. 21:1–9

Lupaus todeksi

Uusien ihmisten edessä moni miettii, millaisen kuvan antaa itsestään. Jerusalemiin aasin selässä matkaava Jeesus paljasti jotain olennaista itsestään ja tehtävästään. Jeesus näki vaivaa saadakseen ratsukseen aasinvarsan, jota ei ollut käytetty maallisiin töihin. Jeesukselle huudettiin riemuiten ja hänen eteensä levitettiin vaatteita, kuten Vanhan testamentin kuninkaillekin aikanaan tehtiin. Yleensä kuningas ratsasti sotahevosellaan, mutta Vanhan testamentin profeetta Sakarja oli jo satoja vuosia aiemmin kertonut rauhan tuovasta, nöyrästä ja voittoisasta kuninkaasta, joka ratsastaa aasilla. Kuinka paljon opetuslapset tiesivät näistä Vanhan testamentin kohdista? Sitä ei kerrota.

Lupaukset, odotus ja todellisuus tulivat tuossa tilanteessa lähelle toisiaan. Ennustukset toteutuivat. Teksti kutsuu meidät opetuslasten matkaan valmistautumaan Jeesuksen saapumiseen. Ottamaan olennaiset asiat mukaan, suuntaamaan tulevaan ja elämään todeksi Jumalan lupauksia. Vaikka tiedämme, että Jeesus sieltä on tulossa, emme tiedä kohtaavatko odotuksemme ja todellisuus. Millainen Jeesus todella on? Jumala osaa yllättää.

Pyydä kuulijoita miettimään mielessään

Sulje silmäsi ja katsele ympärillesi opetuslapsen silmin siinä tilanteessa, kun Jeesus ratsastaa Jerusalemiin:

  • Mitä ja keitä näet? (tauko)
  • Millainen Jeesus istuu aasin selässä? (tauko)
  • Mikä sinulle tässä miehessä on tärkeää? Mitä sinä odotat häneltä? (tauko)

Rukoillaan yhdessä

Rakas Jeesus, kiitos siitä, että täytit Jumalan lupaukset. Tule elämämme keskelle: odotuksiin, kysymyksiin, toiveisiin. Kulje rinnallamme ja näytä, millainen Jumala sinä olet. Aamen.

 

© Raamatunlukijain Liitto ry.