Joulu (Luuk. 2:1–20)

Joulun tekstiin liittyvä hartaus, jossa on mukana joko pohdintaan tai omin sanoin kerrottavaan osuuteen liittyvä ohjeistus.

Luuk. 2:1–20

Sinä olet Jeesuksen lähiomainen

Nykyään synnytysosastolle ei saa tulla ketään ulkopuolisia. Jeesuksen ”synnytysosasto” oli todennäköisesti paimenluolassa, eläinten keskellä. Siellä Jeesuksen ensimmäisenä kehtona toimi lampaiden syöttökuppi. Tuolla synnytysosastolla oli tilaa jokaiselle, joka nöyrtyi tuon luolan perukoille.

Miksi Jeesuksen piti syntyä eläinten keskellä? Ehkä siksi, että paimenet – tavalliset raavaat miehet – saattoivat tulla katsomaan häntä, Vapahtajaansa. Eivät he olisi päässeet sisään Betlehemin majataloon. Maria ja Joosef avasivat perheensä, onnensa, näille muukalaisille, paimenille ja sitten myös idän tietäjille. Mekin saamme tulla Vapahtajan luo. Raamatussa sanotaan, ettemme enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulumme Jumalan perheeseen. Jumala syntyi ihmisen lapseksi, jotta me voisimme syntyä Jumalan lapsiksi. Siinä on joulun sanoma. Sinua kutsutaan synnytysosastolle, koska kuulut lähiomaisiin, Jumalan perheväkeen.

Vastaa ja kerro tai pyydä kuulijoita miettimään mielessään tai keskustelemaan pareittain

  • Mitä Maria mahtoi ajatella kuullessaan paimenien sanoman vauvastaan?
  • Mitähän paimenet tunsivat ja ajattelivat katsellessaan Jeesus-vauvaa?
  • Mikä on joulun tärkein sanoma? Onko se mielestäsi joulun aikaan tarpeeksi hyvin esillä?

Rukoillaan yhdessä

Rakas Jeesus, kiitos että synnyit ihmiseksi ja meidän pelastajaksemme. Kiitos siitä, että saamme juhlia sinua jouluna. Aamen.

 

© Raamatunlukijain Liitto ry.