Daniel (Dan. 6:11–23)

Mitä teet, kun uskollisuuttasi ja luottamustasi punnitaan?
RaamattuStartti

Lue: Dan. 6:11–23

Pohdintaa ja taustatietoa

Daniel on meille hieno esimerkki: hän hoiti työtehtävänsä moitteettomasti ja kunnioitti ympärillään eläviä ihmisiä ja heidän tapojaan niin pitkälle kuin ne eivät olleet ristiriidassa Jumalan lain kanssa. Tärkeimpänä hän piti kuitenkin Jumalan palvelemista. Jumalan kunnioittaminen oli hänelle suosiota, valtaa ja omaa henkeäkin tärkeämpää.

Kun apostolit Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen kertoivat ihmisille Jeesuksesta, ja juutalaisten johtajat yrittivät estää heitä, Pietari vastasi: ”Ennemmin tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.” (Ap. t. 5) Kristityllä on velvollisuus palvella lähimmäisiään mutta myös oikeus olla tottelematta käskyjä, jotka ovat selkeästi Jumalan sanan vastaisia. Tämä voi joskus ärsyttää muita ihmisiä, vaikka siitä ei heille mitään haittaa olisikaan. Jumalan siunaus voi myös aiheuttaa kateutta, ja on edelleenkin mahdollista, että kateelliset ihmiset yrittävät tehdä uskovien elämän hankalaksi.

Danielin esimerkki rohkaisee kaikkia kiusattuja: Jumala pitää omistaan huolen. Kristityn ei tarvitse tehdä pahaa kiusaajilleen, vaan hän voi luottaa Jumalan apuun.

Mieti

Kiusataanko sinua jostain syystä? Miten suhtaudut kiusaajiisi? Millaista Jumalan apua kaipaat hankalissa tilanteissa?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.