Debora, rohkea nainen (Tuom. 4:4–16)

Oletko perääntyjä vai taistelija?
RaamattuStartti

Lue: Tuom. 4:4–16

Pohdintaa ja taustatietoa

Israelilaiset olivat vihdoin päässeet luvattuun maahan, missä heidän piti palvella Jumalaa ja totella tämän antamia lakeja. Oli tärkeää valloittaa koko maa, jotta myöskään epäjumalille ei jäisi siellä tilaa. Mutta toisin kävi. Vieraat kansat eivät olleet kokonaan hävinneet maasta, ja israelilaiset joutuivat jatkuvasti heidän ahdistamikseen. Kaiken lisäksi tapahtui se, mistä Jumala nimenomaan oli varoittanut: israelilaiset alkoivat palvoa vieraita jumalia.

Kanaanilaiset, jotka palvoivat Baal-nimistä epäjumalaa, olivat Deboran ja Barakin aikaan mennessä uhanneet ja sortaneet israelilaisia jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Mutta Jumala piti huolta uskottomasta kansastaan: aina kun tilanne alkoi olla täysin toivoton, Jumala antoi kansan johtoon tuomarin, jonka kautta hän pelasti kansansa ja puhui tälle. Debora oli yksi näistä tuomareista. Naisena hän oli poikkeus muiden tuomarien joukossa.

Jumala pitää edelleenkin huolta omistaan. Oman elämämme taisteluissa Jumala kulkee edellämme. Ja edelleenkin synneillä on seuraus. Emme voi syyttää Jumalaa elämämme ongelmista, jotka olemme itse aiheuttaneet. Lopullisesti synnistä ja sen seurauksista päästään eroon vasta taivaassa, jonne pääsee vain luottamalla Jeesuksen sovitustyöhön.

Mieti

Oletko joskus ollut varma siitä, mitä pitäisi tehdä, mutta et ole kuitenkaan tehnyt? Millaisissa elämäntilanteissa sinun on täytynyt olla erityisen rohkea?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.