Enää ei naurata (1. Moos. 6:17–7:5)

Oletko sinä hyvä, keskinkertainen vai huono ihminen?
RaamattuStartti

Lue: 1. Moos. 6:17–7:5

Pohdintaa ja taustatietoa

Jumala oli joutunut häätämään ihmisen paratiisista tämän tottelemattomuuden takia.  Niin vakavaa on synti, eli Jumalan tahdon rikkominen, hänen silmissään. Adamin ja Eevan synnissä ei ollut kyse vain yhdestä hedelmästä, vaan siitä, että he hylkäsivät Jumalan käskyt. Myös heidän jälkeläisensä osoittautuivat tottelemattomiksi, ja ihminen kulki jatkuvasti kauemmas Jumalan luota. Silti Jumala rakasti ihmistä edelleen. Heti syntiinlankeemuksen tapahduttua Jumalalla oli jo keino ihmisen pelastamiseksi. Nyt hän aloitti kaiken alusta yhden uskollisen miehen, Nooan, kautta.

Nooa totteli Jumalaa, vaikka tämän käskyt tuntuivat hyvin kummallisilta. Nooalle todennäköisesti naurettiin ja hänestä puhuttiin pahaa selän takana. Mutta hän piti Jumalan kunniaa tärkeämpänä kuin omaa kunniaansa. Jumala ei sittenkään ollut hylännyt ihmisiä, vaikka nämä olisivat sen ansainneet. Uusi alku oli edessä.

Niitä, jotka uskovat ja jotka ottavat Jumalan sanan todesta, on pilkattu kautta aikojen. Joinain aikoina ja joissain maissa uskovat ovat saaneet maksaa uskostaan hengellään. Silti on aina ollut niitä, jotka ovat pysyneet uskollisina Jumalan sanalle. Kristinusko on vainoista huolimatta kasvanut ja levinnyt uusille alueille.

Mieti

Mitä ajattelet ensimmäisten ihmisten asenteista ja käytöksestä? Onko niissä samoja piirteitä kuin nykyään?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.