Et ole yksin! (1. Moos. 28:10–17)

Oletko joskus kohdannut Jumalan unessa?
RaamattuStartti

Lue: 1. Moos. 28:10–17

Pohdintaa ja taustatietoa

Jaakob oli pakomatkalla.  Hän oli oveluuden avulla saanut isänsä Jaakobin siunauksen, joka olisi kuulunut hänen isolleveljelleen Eesaulle. Toisaalta, Eesau oli myynyt esikoisuutensa pikkuveljelleen aika halvalla, yhdellä annoksella papusoppaa!  Isän siunaus teki pojasta suvun päämiehen, mikä merkitsi paitsi valtaa myös vastuuta. Jos Jaakob oli syyllistynyt huijaukseen, ei Eesaukaan ollut kovin korkealle arvostanut isän siunausta.  Iisakin vaimo Rebekka oli laittanut oman kortensa kekoon avustamalla lempipoikaansa Jaakobia tämän huijauksessa. Näin raadollista oli siis lupausten lapsen Iisakin perheen elämä.

Jumala tuli kuitenkin Jaakobin luokse unessa.  Hän ei ollut jättänyt yksin Abrahamin pojanpoikaa ja Iisakin poikaa, eikä luopunut lupauksistaan valitsemaansa sukua kohtaan. Israelin kansa saisi kerran asua ja hallita omaa maatansa. Ja kerran yksi Jaakobin jälkeläisistä siunaisi koko maailmaa. Hän oli Jeesus, joka syntyi vajaat kaksituhatta vuotta Jaakobin unen jälkeen.

Mieti

Onko Jumala puhunut sinulle unessa tai jonkun ihmisen kautta? Miksi Jumala ilmestyy ihmiselle usein yllättäen, kuten Jaakobin unessa?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.