Hyviä uutisia! (Luuk. 2:8–20)

Millainen hyvä uutinen hämmästyttäisi sinua?
RaamattuStartti

Lue: Luuk. 2:8–20

Pohdintaa ja taustatietoa

Vastasyntynyt ihmislapsi on hyvin avuton, eikä pysy edes elossa, jollei joku pidä hänestä huolta. Vauvat ovat kyllä suloisia, mutta sankareiksi heitä ei voi sanoa. Tällaiseksi olennoksi, vastasyntyneeksi vauvaksi, Jumala kuitenkin syntyi – vieläpä erikoisessa ympäristössä, eläinsuojassa. Ihminen olisi kyllä suunnitellut suuren sankarin alkuelämän hiukan toisin!

Kummallista on sekin, kenelle uutinen kauan odotetun messiaan syntymästä ensimmäisenä kerrottiin. Paimenia ei juutalaisessa yhteisössä juuri arvostettu, koska he joutuivat tekemään työtään myös pyhäpäivinä. Tämän vuoksi he eivät saaneet toimia oikeudessa todistajina. Ja nyt juuri he ensimmäisinä todistivat maailmankaikkeuden merkillisintä tapahtumaa!

Jeesus syntyi vaatimattomissa puitteissa, mutta itse asiassa niin syntyvät edelleenkin useimmat maailman vauvoista. Kukaan muu ei kuitenkaan ole syntynyt neitseestä, eikä muiden syntymästä ilmoiteta koko taivaallisen enkelijoukon voimin. Vain Jeesus täytti Vanhan testamentin ennustukset. Hän oli se odotettu Messias, joka syntyi maailmaan aivan tiettyä tehtävää varten.

Mieti

Mihin enkelien sanoma kehottaa sinua lähtemään?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.