Jeesuksen lähettiläänä (Ap. t. 3:1–10)

Mitä teet, jos sinulta pyydetään apua jossain mahdottomassa asiassa?
RaamattuStartti

Lue: Ap. t. 3:1–10

Pohdintaa ja taustatietoa

Uuden testamentin aikaan ei ollut sosiaaliturvaa, joten vammaiset joutuivat kerjäämään toimentulonsa, jollei joku muu pitänyt heistä huolta. Juutalaiset ajattelivat, että vammat olivat aina synnin seurausta; jo syntymässä todettujen vammojen syynä oli vanhempien synti. Vammaiset eivät myöskään saaneet mennä temppeliin.

Siksi olikin ihmeellistä, että joku pysähtyi katsomaan rampaa ja puhumaan hänelle. Pietari ja Johannes korostivat kuitenkin, että heillä ei ollut antaa kerääjälle mitään. Jeesuksella kuitenkin oli, vieläpä paljon enemmän kuin kolikoita. Jeesus antoi rammalle liikkumiskyvyn ja ihmisarvon, ja lisäksi mahdollisuuden mennä temppeliin.

Voisi kuvitella, että rampa myöhemmin kyseli Pietarilta ja Johannekselta, kuka olikaan tämä Jeesus, jonka nimessä hän oli parantunut. Joka tapauksessa hän kiitti Jumalaa parantumisestaan.

Jeesus ei enää ollut maan päällä, mutta Pyhän Hengen kautta hänen seuraajillaan oli sama voima tehdä ihmeitä kuin hänellä oli ollut. Jumalalle oli kaikki mahdollista.

Mieti

Oletko kantanut jotain asiaa syntymästäsi saakka? Uskotko, että Jeesus voisi ottaa sen pois?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.