Jeesus avaa rajat (Ap. t. 10:23b–33)

Kenen kotiin sinä et menisi vieraaksi?
RaamattuStartti

Lue: Ap. t. 10:23b–33

Pohdintaa ja taustatietoa

Jeesus oli monesti puhunut opetuslapsilleen siitä, että ilosanoma hänestä kuuluu kaikille maailman kansoille. Sen olivat maininneet jotkut profeetatkin jo vuosisatoja aiemmin. Kuitenkin ensimmäiset kristityt pysyttelivät juutalaisten parissa. Jotkut ajattelivat, että ei evankeliumi muille kuulukaan, olihan Jeesus ollut juuri juutalaisten odottama Messias.

Nyt Jumala teki jotain aivan konkreettista, jotta opetuslasten ”päämies” Pietari ymmärtäisi lähteä viemään evankeliumia myös muiden kansojen pariin. Hän oli juuri edellisenä päivänä nähnyt erikoisen näyn: hänen eteensä oli laskettu taivaasta eläimiä, jotka olivat juutalaisten silmissä epäpuhtaita, ja hänen oli käsketty teurastaa ja syödä ne. Jumala oli vakuuttanut, että mikään, minkä hän puhdistaa, ei ole enää epäpyhää. Näin siis oli myös eri kansojen kohdalla: nekään eivät olleet epäpyhempiä kuin juutalaiset.

Cornelius on ensimmäinen Raamatussa mainittu pakana, eli ei-juutalainen, jonka koko perhekunta kastettiin kristityiksi. Kasteeseen liittyivät samat asiat kuin nykyäänkin: opetus ja Pyhän Hengen saaminen. Pietarilla oli mukana todistajia, mikä oli hyvä juttu, sillä tätä tapausta Pietari joutui selittämään muille kristityille vielä monta kertaa! Lähetystyön aika oli alkanut.

Mieti

Millaiset ihmiset ovat valmiita kuulemaan evankeliumin? Keneltä ja missä tilanteessa sinä olisit valmis kuulemaan opetusta Jeesuksesta?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.