Jeesus elää! (Joh. 20:11–20)

Ketä sinä etsit?
RaamattuStartti

Lue: Joh. 20:11–20

Pohdintaa ja taustatietoa

Maria Magdalena oli ennen Jeesuksen kohtaamista ollut hyvin sairas ja syntinen. Jeesus oli parantanut hänet ja siitä lähtien hän oli seurannut Jeesusta, myös silloin kun Jeesus haudattiin. Naisen sanaa ei Jeesuksen aikana pidetty yhtä luotettavana kuin miehen. Silti Jeesus ilmestyi ensimmäisenä ylösnousemuksensa jälkeen juuri Marialle. Jumala halusi osoittaa, että kaikki ihmiset ovat hänelle yhtä arvokkaita ja jokainen voi olla hänen todistajansa.

Joskus väitetään, että opetuslapset keksivät itse Jeesuksen ylösnousemuksen, koska niin kovasti toivoivat tämän elävän. Raamattu kertoo kuitenkin ihan päinvastaista: Jeesuksen ylösnousemus oli niin kummallinen ja yllättävä asia, että opetuslapset tarvitsivat monta todistusta siitä, ennen kuin uskoivat sen olevan totta.

Kuolema oli tullut ihmisen osaksi syntiinlankeemuksen yhteydessä. Kuolema oli siis synnin seuraus. Nyt Jeesus voitti kuolemallaan synnin ja pahan vallan, siis myös kuoleman. Jeesus hankki meille ristillä sovituksen synneistämme ja ylösnousemuksellaan meillekin ikuisen elämän.

Mieti

Etsitkö vastauksia vain omiin kysymyksiisi – vai etsitkö Jeesusta?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.