Jeesus kuolee (Joh. 19:16–30)

Oletko joskus yllättynyt siitä, että kaikki onkin tehty puolestasi valmiiksi?
RaamattuStartti

Lue: Joh. 19:16–30

Pohdintaa ja taustatietoa

Koko Jeesuksen elämä oli ollut Vanhan testamentin Messias-ennustusten täyttämistä. Jeesuksen kuolemassakin toteutuivat monet yksityiskohtaiset profeettojen ennustukset. Niiden mukaan Messiaan tuli kuolla kaupungin muurien ulkopuolella, rikollisten joukossa. Sekin oli ennustettu, että hänen vaatteistaan heitettäisiin arpaa.

Kuollessaan Jeesus sanoi: ”Se on täytetty.” Tällä ”täytetyksi tulemisella” tarkoitetaan jonkun asian loppuun saattamista. Mikä siis oli täytetty eli saatettu päätökseen? Jumala oli lähettänyt ainoan poikansa maailmaan, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän (Joh. 3:16).

Jeesus oli syntynyt maailmaan tiettyä tehtävää varten. Hän oli elänyt Messiaana ja ilmoittanut ihmisille Jumalan tahdon. Ainoana täydellisenä ihmisenä hän meni ristille kaikkien ihmisten syntien takia ja sovitti ne kuolemallaan. Jeesus siis kärsi rangaistuksen, jotta me saisimme vapauden. Jumala hylkäsi Jeesuksen, jotta hän ei joutuisi hylkäämään meitä. Nyt Jeesuksen maanpäällinen elämä oli päätöksessä. Kaikki synnit oli kannettu ristille. Kaikki ennustukset oli täytetty. Pelastus oli valmis kaikille ihmisille.

Mieti

Minkä oman elämäsi synnin takia Jeesuksen täytyi kuolla?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.