Joosua, johtaja (Joos. 1:1–11)

Kuka auttaa sinua arkisissa ongelmissasi?
RaamattuStartti

Lue: Joos. 1:1–11

Pohdintaa ja taustatietoa

Joosua astui suuriin saappaisiin. Mooses oli toiminut kansan johtajana jo neljänkymmenen vuoden ajan, ja nyt Joosua jatkaisi hänen tehtävässään. Oltiin vihdoin pääsemässä perille, luvattu maa häämötti jo edessä. Mitä jos koko homma menisi nyt viime metreillä pieleen? Vastuu painoi Joosuaa raskaasti.

Jumala vakuutti Joosualle, että tämä tulisi selviämään tehtävästä. Ei kuitenkaan omin voimin, vaan Jumalaan luottaen. Jumalan laki ei ollut vain matkamuisto Siinain vuorelta, vaan Joosuan tuli opiskella sitä päivittäin.  Jumalan sanan ahkera lukeminen on nykyäänkin jokaisen hengellisen johtajan tehtävä.

Jumala kertoi Joosualle tarkasti sen alueen rajat, joiden sisälle Israelin kansan tuli asettua. Muut saivat siltä tontilta väistyä. Autiomaassa vuosikymmeniä vaellellut kansa ei kuitenkaan ollut mikään armeija. Sekä Joosuan johtamistaidot että maan haltuun saaminen olivat todellakin aivan Jumalan voiman varassa.

Mieti

Kuka pysyy sinun rinnallasi vaikeissa, joskus ylivoimaisilta tuntuvissakin tilanteissa? Keneltä voit silloin pyytää apua ja turvaa?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.