Jumala pitää huolen (1. Tim.6:11–19)

Millainen asema rahalla on nykymaailmassa? Entä omassa elämässäsi?
RaamattuStartti

Lue: 1. Tim.6:11–19

Pohdintaa ja taustatietoa

Paavali kirjoittaa edelleen Timoteukselle, nuorelle seurakunnan johtajalle. Edellä Paavali on puhunut rahasta ja siitä, miten rahan ja rikastumisen himo johtaa kaikenlaiseen väärään ja pahaan, jopa eroon Jumalasta. Nyt hän esittää vaihtoehdon rahan keräämiselle. Elämän onni ei perustukaan rikkauteen vaan hyvään omaantuntoon ihmisten ja Jumalan edessä. Mutta miten se saavutetaan?

Paavalin mukaan pitäisi voittaa uskon kilpailu. Mitä Paavali tarkoittaa tällä kilpailulla? Missä asioissa kilpaillaan ja kenen kanssa? Ensinnäkin kilpailu on ihan henkilökohtainen, tarkoitus ei ole verrata itseä muihin. Toinen, hiukan kummallinen seikka on se, että kilpailu on jo voitettu. Jeesus on voittanut kilpailun Paholaisen kanssa ja me saamme siirtyä voittajan puolelle.

Vaikka ihminen seuraisi Jeesusta, vanha syntinen olemus kuitenkin pysyy hänessä kiinni ja houkuttelee tekemään toisin kuin Jumala sanassaan neuvoo. Tässä on kilpailun paikka! Se, joka lukee Raamattua avoimin mielin, huomaa sen valossa virheensä ja osaa pyytää Jumalalta voimaa kulkea oikeaan suuntaan. Ja käydessään jumalanpalveluksessa tai hengellisissä tilaisuuksissa hän antaa muille kristityille mahdollisuuden korjata itsensä pois harhapoluilta. Omilla teoillaan ei kukaan itseään pelasta, mutta tunnustamalla virheensä Jumalalle ja ihmisille ja pyrkimällä hyvään ja oikeaan pysyy voittajan puolella, eikä huomaamattaan lähde juoksemaan sellaista polkua, joka ei johdakaan maaliin.

Mieti

Millaisissa asioissa sinun pitäisi kilpailla itsesi kanssa? Voisitko päättää jo etukäteen, mitä teet, jos joudut valintatilanteeseen oikean ja väärän välillä?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.