Jumala taistelee Israelin puolesta (2. Moos. 11)

Mikä kovettaa sydämen?
RaamattuStartti

Lue: 2. Moos. 11

Pohdintaa ja taustatietoa

Mooseksen tehtävä kansansa johtajana ei ollut helppo. Aluksi hänen piti saada faraolta lupa päästää israelilaiset lähtemään Egyptistä. Sitä lupaa ei herunut, olivathan israelilaiset ahkeria ja tunnollisia työntekijöitä faraon valtavilla rakennustyömailla. Jumala kovetti faraon sydämen, jotta hän voisi näyttää voimansa.  Tämä voidaan nähdä myös toisin päin: koska farao ei taipunut, rangaistukseksi siitä Jumala kovetti hänen sydämensä ja antoi Egyptin kansan kärsiä.

Jumala oli jo toteuttanut yhdeksän erilaista vitsausta Mooseksen ja tämän veljen Aaronin kautta. Nyt oli viimeisen vitsauksen aika, nyt Jumala käyttäisi viimeisen keinonsa taivuttaakseen faraon.

Ihminen on luonnostaan kovasydäminen. Vain Jumalan kutsu ja armo voivat pehmittää ihmisen sydämen niin, että se on valmis ottamaan vastaan sanoman Jumalasta. Faraolle annettiin tämä mahdollisuus monta kertaa, mutta hän kieltäytyi siitä. Seuraukset olivat kauheat: sydämen hyytävä kylmyys, koko kansan kärsimys ja lopulta esikoispojan kuolema.

Jumala kutsuu meitä kaikkia eri tavoin. Hänen kutsuaan ei kannata hylätä ja siirtää vastaamista tuonnemmaksi, sillä lopulta seurauksena voi olla täydellinen paatuminen.

Mieti

Missä oman elämäsi taisteluissa kaipaat Jumalan apua ja johdatusta?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.