Jumala tekee kaiken parhaaksemme (Room. 8: 28–39)

Oletko joskus epäillyt olevasi rakastettu?
RaamattuStartti

Lue: Room. 8: 28–39

Pohdintaa ja taustatietoa

Jumalan rakkautta on vaikea käsittää. Me ihmiset rakastamme sellaista, joka ansaitsee tulla rakastetuksi: ystäviämme, perheenjäseniämme, pieniä suloisia lapsia tai söpöjä lemmikkieläimiä. Toisin sanoen niitä ihmisiä ja asioita, joista on meille iloa ja jotka tekevät meille jotain hyvää.

Jumala sen sijaan rakastaa ihmistä, joka on kääntänyt hänelle selkänsä. Jumalan rakkaus näkyy siinä, että hän on valinnut meidät omakseen ja maksanut synneistämme hinnan ristillä. Jeesuksen sovitustyöhön turvautuminen tekee ihmisestä vanhurskaan eli Jumalalle kelpaavan. Kristityksi ei siis tulla itse yrittämällä vaan Kristukseen turvaamalla.

Ihminen voi vaihtaa rakkauden kohdettaan, mutta Jumala ei. Mikään ei voi estää häntä rakastamasta meitä – sinuakin. Jumala sallii omilleen myös vaikeuksia, jopa vainoa, mutta silloinkaan hän ei ole lakannut rakastamasta. Vaikka et jostain syystä uskoisi Jumalan rakkauteen sinua kohtaan, Raamatun mukaan hän silti rakastaa, sillä rakkaus on Jumalan ominaisuus, eikä hän koskaan muutu!

Mieti

Millä tavalla voit vakuuttua Jumalan rakkaudesta? Missä tilanteissa olet kokenut Jumalan rakkautta?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.