Jumalan lupaus Nooalle (1. Moos. 9:8–17)

Tiedätkö, minkä merkki sateenkaari alun perin on?
RaamattuStartti

Lue: 1. Moos. 9:8–17

Pohdintaa ja taustatietoa

Paljon menetettiin vedenpaisumuksen alle. Se oli järkyttävä tapahtuma – ei mikään satu, jollaisena se usein esitetään. Ja nyt Jumala lupasi, että sama ei enää koskaan toistu. Voisiko se olla edes totta? Entä jos hän katuisi tätä lupaustaan huomatessaan, että ihminen alkaa taas kapinoida ja tehdä syntiä?

Jumala on kaikkitietävä, joten kyllä hän tiesi senkin, että ihmisestä ei edelleenkään tullut synnitöntä.  Mutta myös Jumalan asenne syntiä kohtaan pysyi samana: synti oli ja on kuolemanvakava asia. Silti hänen rakkautensa ihmistä kohtaan ei muuttunut. Hän teki kaikkien luotujensa kanssa liiton ja lupasi, että samanlainen tuho ei enää koskaan kohtaisi maailmaa. Lupauksensa merkiksi Jumala antoi sateenkaaren.

Nooan kanssa tehty liitto on esikuva siitä uudesta liitosta, jonka Jumala teki ihmiskunnan kanssa Jeesuksen kautta. Jeesuksen ristinkuolema oli uuden liiton hinta. Kaikki ne, jotka uskovat Jeesuksen sovitustyöhön ovat liitossa Jumalan kanssa. He perivät ikuisen elämän eivätkä joudu kadotukseen. Seuraavalla kerralla sateenkaaren nähdessäsi voitkin miettiä todellista aarretta: Jumalan ikuista rakkautta ja uskollisuutta sinua kohtaan.

Mieti

Millaisia liittoja olet itse solminut? Miten suhtaudut liittoon, jonka Jumala on tehnyt sinun kanssasi?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.