Jumalan sotavarusteet (Ef. 6:10–18)

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ”sota”?
RaamattuStartti

Lue: Ef. 6:10–18

Pohdintaa ja taustatietoa

Jos Jumala on sinun Herrasi, hän saa johtaa elämääsi. Silloin olet hyvässä turvassa. Hyvän ja pahan välillä käydään kiivasta sotaa, jota emme useinkaan huomaa. Mutta tämä sota koskee meitäkin, ja siksi siitä on hyvä tietää. Ja kuten aina, sotaan pitää varustautua. Millaisia varusteita tällaisessa ns. henkien taistelussa sitten voi käyttää ja mistä ne voi hankkia?

Kun Paavali kirjoitti efesolaisille, hän vertasi kristityn taisteluvarustusta roomalaisen sotilaan varusteisiin. Vyö piti sotilaan housut ylhäällä ja oli oleellinen apuväline, joka vapautti kädet ja mahdollisti nopean etenemisen.  Siihen sai myös kiinnitettyä aseen. Paavali vertasi vyötä totuuteen: totuus tekee ihmisen vapaaksi. Jalkineet suojasivat jalkoja terävässä kivikossa, ne kuvaavat valmiutta lähteä kaikenlaisiin maastoihin kertomaan Jeesuksesta. Haarniska, eli vanhurskaus, joka tarkoittaa Jumalalle kelpaamista, suojelee sydäntämme ja ruumistamme. Uskon kilpi, joka suojaa palavilta nuolilta, kuvaa luottamusta Jumalan armoon silloinkin, kun joudutaan kiusaukseen tai hyökkäyksen kohteeksi.

Hengen miekka on Jumalan sana, joka on paras ase Paholaisen hyökkäyksiä vastaan. Itse asiassa kaikki nämä varusteet ovat Jeesuksen ominaisuuksia, eli kristitty saa pukea Jeesuksen päälleen silloin, kun hän joutuu taisteluun pahaa vastaan. Ja koska Jeesus on jo voittanut pahan, hänet päällensä pukenut kristittykin voittaa aivan varmasti.

Mieti

Millä tavalla valmistaudut henkisiin ja hengellisiin hyökkäyksiin?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.