Jumalan tahto (Sananl. 16:1–9)

Oletko joskus kysynyt Jumalan tahtoa jossain asiassa?
RaamattuStartti

Lue: Sananl. 16:1–9

Pohdintaa ja taustatietoa

Hyödyn etsiminen keinoja kaihtamatta ei ole vierasta nykymaailmassa – eikä Salomonkaan aikana näyttänyt olevan. Muutenhan näitä ohjeita ei olisi tarvinnut laittaa muistiin. Sama asia pätee oikeastaan koko Raamattuun: jos ihminen olisi täydellinen, ei Raamattua olisi tarvinnut kirjoittaa. Mutta koska olemme itsekkäitä ja erehtyviä, tarvitsemme Raamatun sanan muistuttamaan siitä, mikä on Jumalan silmissä hyvää ja oikein.

Jos Jumala haluaa meille vain hyvää, miksi sitten pitäisi ”pelätä Herraa”? Jumalan pelkääminen on hänen kunnioittamistaan ja sen myöntämistä, että hän on yläpuolellani ja hallitsee elämääni. Se tarkoittaa samanlaista kunnioittavaa asennetta, jota tunnetaan suurta hallitsijaa kohtaan hänen arvoasemansa takia. Jumala on suuri ja pyhä, ja silti hän on maksanut kalliin hinnan kaikista pahoista teoistamme. Jos ymmärrän tämän, miksi halveksisin tuota lahjaa ja jatkaisin pahan tekemistä?

Mieti

Millainen kuva sinulla on Jumalasta? Onko hän suuri ja pelottava vai lempeä ja rakastava – vai kaikkia näitä yhtä aikaa?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.