Kuningas Daavid (2. Sam. 7:1–13)

Ovatko unelmasi aina Jumalan suunnitelmien mukaisia?
RaamattuStartti

Lue: 2. Sam. 7:1–13

Pohdintaa ja taustatietoa

Daavid oli päässyt vihollisistaan eroon ja hallitsi Saulin jälkeen kuninkaana koko Israelia. Hänellä oli kuitenkin vielä yksi unelma: hän halusi rakentaa Jumalalle temppelin. Jumalan konkreettisena ”asuinpaikkana” oli edelleenkin liitonarkku, jota säilytettiin autiomaavaelluksen aikaisessa teltassa. Daavidin mielestä Jumala ansaitsi jotain parempaa ja näyttävämpää. Profeetta Natankaan ei aluksi yhtään epäillyt Daavidin suunnitelman hienoutta.

Mutta Jumalalla olikin toiset suunnitelmat, jotka hän paljasti Natanille. Niihin Daavidkin tyytyi. Daavidin poika tulisi rakentamaan temppelin – ja näin todella aikanaan kävi. Daavidin pojan Salomon temppeli olikin aikansa hienoimpia rakennuksia.

Meillä voi olla monia hienoja ja hyviä suunnitelmia elämässämme. Joskus Jumala haluaa kuitenkin kuljettaa meitä jotain toista tietä kuin itse ajattelemme hyväksi. Hän näkee tulevaisuuteen ja tietää, mikä on koko elämämme kannalta parasta. Siksi kannattaa aina kysyä neuvoa häneltä myös sellaisiin suunnitelmiin, jotka ulkoisesti näyttävät toteuttamisen arvoisilta. Jumala vastaa joskus myös sulkemalla ovia edessämme tai avaamalla uusia yllättäviä mahdollisuuksia. Joskus Jumalan vastaus on ”Odota!”, vaikka kovasti haluaisimme saada selkeän vastauksen heti.

Tietämättömyys ja epävarmuus pitävät meidät usein lähempänä Jumalaa kuin helppo elämä. Ja suurin onni onkin siinä, että elämme lähellä Jumalaa!

Mieti

Millaisia ovat omat unelmasi? Odotatko Jumalan täyttävän ne?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.