Kuningas Saul (1. Sam. 9:15–10:1)

Onko sinulla jokin aivan erityinen tehtävä?
RaamattuStartti

Lue: 1. Sam. 9:15–10:1

Pohdintaa ja taustatietoa

Samuel oli jo vanha mies. Hän oli toiminut koko ikänsä Israelin kansan hengellisenä johtajana. Häntä kutsuttiin myös näkijäksi. Mutta kansa oli alkanut vaatia itselleen kuningasta, koska muillakin kansoilla oli sellainen. Samuel ei ollut tyytyväinen: Israelin kansallahan oli jo kuningas, Jumala. Kuitenkin Jumala suostui kansan pyyntöön ja käski Samuelin voidella kuninkaaksi miehen, jonka hän itse valitsisi. Ja nyt tämä mies, Saul, oli tullut Samuelin eteen kadonneita aaseja etsiessään. Samuel kuuli edelleen Jumalan äänen ja tiesi mitä tehdä. Sen sijaan Saul itse oli aika hämmästynyt asiasta!

Saul totteli Samuelia ja teki niin kuin tämä pyysi. Saul kuunteli, seurasi, söi ja suostui voideltavaksi. Joskus voi käydä näin: Jumala yllättää jollain aivan erityisellä tavalla. Silloin ei kannata kyseenalaistaa asioita, vaan antaa Jumalan saattaa työnsä päätökseen. Useimmille meistä tämä ei ole helppoa – siksi onkin hyvä jäädä miettimään Saulin asennetta ja toimintaa.

Mieti

Raamatussa Jumala valitsee erityisiin tehtäviin useimmiten ihmisiä, jotka eivät ollenkaan kuvittele pystyvänsä täyttämään tuon tehtävän vaatimuksia. Miksi?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.