Kuolemanvaarassa (Ap. t. 27:20–44)

Oletko joskus ollut kuolemanvaarassa?
RaamattuStartti

Lue: Ap. t. 27:20–26, 39–44

Pohdintaa ja taustatietoa

Jos olet joskus ollut myrskyssä, voit kuvitella Paavalia kuljettaneen purjelaivan miehistön tunteita. Kaikki epäolennainen saa jäädä, vain oman hengen pelastaminen tulee tärkeäksi. Kovassa myrskyssä ei pysty syömään eikä nukkumaan, eli fyysiset voimat hupenevat hyvin nopeasti. Mutta mitä Paavali teki tällä myrskyisällä Välimeren-risteilyllä? Hän oli matkalla Roomaan keisarin tuomittavaksi, mistäpä muusta kuin evankeliumin julistamisesta!

Paavali sai Jumalalta rohkaisun paitsi itselleen myös matkakumppaneilleen. Emme tiedä, otettiinko vangin sanat todesta keskellä myrskyä, mutta kun kaikki todella pelastuivat ja Paavalin sanat osoittautuivat todeksi, hän varmasti sai arvon muiden silmissä.  Laiva jäi kiinni Maltan hiekkarannalle, ja monien vaikeuksien jälkeen kaikki pelastuivat, aivan kuten enkeli oli Paavalille ilmoittanut.

Kun elämässä on kovia myrskyjä ja vaikeuksia, on joskus vaikea luottaa Jumalan hyviin lupauksiin. Mutta kun saa kokea Jumalan avun kerta toisensa jälkeen – kuten Paavali oli lähetysmatkoillaan kokenut – oppii vähitellen luottamaan ja jakamaan luottamusta muillekin. Kristitty ihminen joutuu samoihin myrskyihin kuin muutkin, mutta hänellä on toivo ja turva Jumalassa.

Mieti

Millä tavalla Jumala on rohkaissut sinua? Millä tavalla voit rohkaista muita luottamaan Jumalaan?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.