Miten rukoilla? (Matt. 6:5–15)

Kuka on opettanut sinua rukoilemaan?
RaamattuStartti

Lue: Matt. 6:5–15

Pohdintaa ja taustatietoa

Rukoileminen on sekä kummallista että luonnollista. On aika kummallista, että voimme puhua koko maailmankaikkeuden Luojalle – ja hän kuulee meitä! Toisaalta Jumala on isämme, ja hänen lapsinaan voimme luonnollisesti jutella isällemme ja pyytää apua ja neuvoja. Saamme siis rukoilla ihan omin sanoin.

Miksi Jeesus sitten opetti tämän valmiin rukouksen – ja miksi meidän kannattaisi opetella se? Siksi, että se on täydellinen, kaikkien kristittyjen yhteinen rukous. Jos et tiedä, miten rukoilla, voit aina käyttää näitä Jeesuksen opettamia sanoja.

Jeesuksen aikaan juutalaiset noudattivat tarkkoja rukousaikoja ja rukoilivat näkyvillä paikoilla osoittaakseen olevansa kunnon uskovaisia. Näille rukoilijoille ihmisten suosio oli tärkeämpää kuin yhteys Jumalaan. Tämä oli myös syy siihen, miksi Jeesus opetti Isä meidän rukouksen: siinä ihminen ei yritä saada rukoilemisellaan muilta ihmisiltä pisteitä, vaan tunnustaa Jumalan isäkseen ja löytää sydämen yhteyden Jumalan kanssa. Isä meidän -rukous on aito rukous.

Mieti

Mikä kohta Jeesuksen opettamassa rukouksessa koskettaa sinua erityisesti tänään?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.