Moni kakku päältä kaunis (Ilm. 3:10–22)

Millainen seurakunnan toiminta tuntuu sinusta houkuttelevalta?
RaamattuStartti

Lue: Ilm. 3:10–22

Pohdintaa ja taustatietoa

Johannes sai käskyn kirjoittaa Jeesuksen sanoman seitsemälle seurakunnalle.  Aika mielenkiintoista, että juuri Johannes sai tehtäväkseen välittää tämä tärkeä viesti kristityille, joista hänet oli eristetty! Jumala näytti taas kerran pystyvänsä toimimaan kaikista inhimillisistä esteistä huolimatta.

Tässä kohdassa Jeesus puhuu Filadelfian ja Laodikean seurakunnille. Toinen niistä oli ulkoisesti heikko, toinen vahva. Mutta näiden seurakuntien todellinen tila oli juuri päinvastainen kuin niiden ulkoinen olemus. Filadelfian voima oli siinä, että se kaikista vaikeuksista huolimatta luotti Jumalan sanaan. Laodikean seurakunta taas oli ulkoisesti rikas, mutta hengellisesti köyhä ja alaston.

Hienot puitteet voivat nykyäänkin houkutella seurakunnan toimintaan, mutta jos sillä ei olekaan sisältöä, parempaa viihdettä löytyy pian muualta. Jumalan antama rauha, rakkaus ja voima ovat jotain paljon upeampaa kuin mikään, mitä ihminen rahan ja taidon avulla pystyy kehittelemään.

Jumala voi olla kuitenkin läsnä sielläkin, missä käytetään rahaa. Rikaskin voi ”tarkoin seurata Jumalan sanaa”. Jumalan sanan pitäminen ykkösasiana on elävän ja hyvinvoivan seurakunnan perusta.

Mieti

Onko Jeesus kolkuttanut sinun ovellesi? Millä tavalla voit avata hänelle oven?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.