Ole valmiina (1. Tess. 5:1–11)

Oletko joskus kokenut ikävän yllätyksen?
RaamattuStartti

Lue: 1. Tess. 5:1–11

Pohdintaa ja taustatietoa

Lukko on murrettu, ovi on auki ja koti täydellisen kaaoksen vallassa. On kauhea yllätys huomata joutuneensa murtovarkaiden uhriksi. Pienemmässä mittakaavassa ikäviä yllätyksiä voi kokea aika useinkin. Mutta mikä on maailmankaikkeuden ikävin yllätys? Sitä ei ole vielä tapahtunut, mutta siitä Paavali kertoo.

Maailman pahimman ikävän yllätyksen kokevat ne, jotka eivät ole Jumalan omia sillä hetkellä kun Jeesus palaa takaisin. Silloin jokainen meistä määrätään ikuiseen elämään tai ikuiseen kadotukseen. Ne, jotka ovat laittaneet elämänsä ja pelastuksensa Jeesuksen varaan, saavat ikuisen elämän. Ne, jotka ovat kieltäytyneet Jumalan kutsusta ja valmiista pelastuksesta, joutuvat kadotukseen.

Tuomiomme ratkaistaan jo tänään. Siksi kannattaa pyytää syntejään Jeesukselta anteeksi ja ottaa hänet vastaan tänään eikä huomenna – sillä mistä tiedämme, kuinka kauan aikaa meillä vielä on ja milloin Jeesus tulee takaisin. Jeesuksen omilla ei ole tuomiopäivänä mitään hätää: pahojen tekojen mukaisesta rangaistuksesta lausutaan vapauttava tuomio, sillä Jeesus itse on maksanut meistä lunnaat!

Mieti

Vaikuttaako tietoisuus siitä, että Jeesus tulee kerran takaisin, siihen, mitä ajattelet hänestä tänään?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.