Profeetta Elia (2. Kun. 18:30–39)

Miten veden saa palamaan?
RaamattuStartti

Lue: 2. Kun. 18:30–39

Pohdintaa ja taustatietoa

Elian elämä profeettana oli ollut rankkaa ja yksinäistä. Taaskin hän oli yksin, vastassaan 450 epäjumala Baalin profeettaa. Elia oli pyytänyt kansaa tekemään valinnan Baalin ja Jumalan välillä. Baalin profeetat olivat tanssineet, huutaneet ja viillelleet itseään – voit kuvitella millaista teatteria se oli ollut! Mitään ei kuitenkaan ollut tapahtunut.

Jumala oli auttanut Eliaa kaikissa tilanteissa, eikä jättänyt häntä pulaan nytkään. Kansa seurasi varmaankin hiiskahtamatta Elian toimia alttarilla. Ei huutoa ja mekastusta – vaan paljon vettä! Vesi, joka yleensä sammuttaa tulen, ei ollut esteenä sille, että Jumala sytytti Elian uhrin ilmiliekkeihin. Elian usko Jumalaan oli tulenpalava!

Jumala näyttäytyy eri tavoin. Tässä tilanteessa hän näyttäytyi vahvana, kaikkien epäjumalien voittajana. Näin kansan oli helppo tehdä valintansa – kukapa ei haluaisi seurata voittajaa?

Toisinaan Jumala näyttäytyy hiljaisuudessa ja heikkoudessakin. Jeesus näytti ristillä täydelliseltä häviäjältä, mutta uskon silmät näkevät hänen kuolemassaan suuren voiton. Uskon silmin voimme nähdä Jumalan hyvinkin erilaisissa asioissa ja tilanteissa, joiden kautta hän vetää meitä puoleensa.

Mieti

Missä sinä olet nähnyt tai kokenut Jumalan läsnäolon?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.