Salomon temppeli (2. Kun. 8:22–30)

Missä Jumala asuu?
RaamattuStartti

Lue: 2. Kun. 8:22–30

Pohdintaa ja taustatietoa

Salomo oli rakennuttanut temppelin, josta Jumala oli jo aikanaan hänen isälleen Daavidille puhunut. Se ollut mikään vaatimaton kappeli, vaan yksi oman aikansa uljaimpia rakennuksia, jota tultiin kaukaakin ihailemaan. Kaikki kulta ja koristelu olisi kuitenkin ollut aivan turhaa, jos Jumala ei olisi asunut temppelissä. Sitä Salomo hartaasti rukoilikin. Hän toivoi, että Jumala olisi lähellä kansaansa.

Salomon temppeli ei kuitenkaan pysynyt pystyssä ikuisesti, ei myöskään sen raunioille rakennettu toinen temppeli. Jerusalemissa ei ole ollut temppeliä lähes 2000 vuoteen. Mutta ajatus temppelistä on edelleen olemassa: Uudessa testamentissa sanotaan, että ihminen on Pyhän Hengen temppeli. Jumalan Pyhä Henki haluaa siis tulla sinuun ja minuun asumaan! Siksi me voimmekin rukoilla edelleen Salomon tapaan ja pyytää Jumalaa asumaan sydämeemme. Sillä sitä hän haluaa!

Mieti

Siivoatko, kun valmistaudut ottamaan vastaan tärkeän vieraan? Sydämen voi siivota Jumalaa varten ainoastaan yhdellä tavalla: pyytämällä häneltä syntejä anteeksi. Hän itse puhdistaa sen ja tulee sinne asumaan.

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.