Salomon viisaus (1. Kun. 3:16–28)

Kannattaako olla viisas?
RaamattuStartti

Lue: 1. Kun. 3:16–28

Pohdintaa ja taustatietoa

Salomon viisautta ihailtiin ja hänen älykkäästä tuomiostaan puhuttiin pitkään. Mutta entäpä jos naiset olisivat jatkaneet riitelyä? Salomon olisi täytynyt halkaista vauva kahtia, eihän hän olisi voinut peruuttaa sanojaan. Jumala antoi Salomolle oikeat ajatukset ja sanat, koska hän tiesi, mitä tulisi tapahtumaan.

Salomo oli juuri asetettu kuninkaaksi. Tämä tuomio teki hänestä kansan silmissä viisaan ja vahvan kuninkaan. Jumala oli aiemminkin vahvistanut valitsemiensa johtajien asemaa kansan silmissä aivan heidän hallintokautensa alussa. Oli tärkeää, että kansa luotti johtajaansa. Salomo ei kulkenut merien halki tai valloittanut kaupunkeja torvia soittamalla. Mutta hän sai viisauden hallita ja tuomita oikein kansaansa.

Jumala antaa viisauden tehdä oikeita valintoja vaikeissa tilanteissa. Joskus olisi helpompi seurata muita johonkin, minkä tietää vääräksi, kuin pysyä sillä tiellä, jonka kokee oikeaksi. Lopulta meitä kuitenkin kunnioitetaan viisaiden valintojemme tähden – ja niiden kautta kasvaa myös hyvä itsekunnioitus.

Mieti

Millaisissa elämäntilanteissa olet erityisesti kaivannut viisautta? Oletko pyytänyt sitä Jumalalta?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.