Tartu toimeen! (2. Tim. 2:14–26)

Milloin viimeksi riitelit? Mistä asiasta ja kenen kanssa?
RaamattuStartti

Lue: 2. Tim. 2:14–26

Pohdintaa ja taustatietoa

Riita voi paljastaa syvimmät ajatuksemme, jotka olemme pitäneet salassa. Tällaisessa tapauksessa riitelystä voi olla hyötyäkin – kunhan riita myös sovitaan ja tarvittaessa pyydetään ja annetaan anteeksi.

Usein kuitenkin riitoja syntyy ihan turhaan, ja riidellessä tulee sanottua asioita, joita ei oikeasti edes tarkoita. Tällainen riitely on harvoin hyödyllistä.

Uskonasioista riitely on taas aivan oma lajinsa. Siinä riitapukarit yrittävät yleensä vetää Jumalan omalle puolelleen toista vastaan. Tällaisesta riitelystä Paavali varoittaa, koska se vain tuhoaa seurakuntaa ja etäännyttää ihmiset Jumalasta.

Taitavat puhujat osaavat halutessaan ajaa toisen nurkkaan nokkelilla sanankäänteillään.  Siksi puhetaito on vaarallinen, jos se on väärässä käytössä. Taidokkaasti esitetyt valheet uskotaan helposti. Näin oli käynyt Paavalin aikana, ja ihan samoin toimitaan nykyäänkin.

Raamatun arvovaltaa ja totuutta vastaan hyökätään nykyäänkin monin tavoin. Raamattua onkin hyvä lukea ja opiskella, jotta ei ole toisten mielipiteiden ja valheellisten puheiden armolla.

Mieti

Mitä sinulle merkitsee se, että ”Herra tuntee omansa”?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.