Tunne vastustajasi (Matt. 4:1–11)

Kiusataanko sinua?
RaamattuStartti

Lue: Matt. 4:1–11

Pohdintaa ja taustatietoa

Jumala koetteli Jeesuksen uskon, ennen kuin tämä aloitti julkisen toimintansa. Siksi Paholainen sai luvan kiusata Jeesusta. Ilman Jumalan lupaa tätä ei olisi tapahtunut. Raamatun mukaan Jumala on kaiken yläpuolella ja aina myös Paholaista vahvempi. Ihminen on heikko ja puolustuskyvytön Paholaista vastaan; Jeesuksella sen sijaan oli valta vastustaa Paholaista ja voittaa hänet. Lopullisesti tämä voitto sinetöitiin, kun Jeesus nousi kuolleista.

Paholainen kiusaa meitä samalla tavalla kuin Jeesustakin: fyysisesti, henkisesti ja psyykkisesti. Hän käyttää myös samoja aseita: Jumalan sanan vääristelyä ja katteettomia lupauksia. Kiusaukset voivat tulla ulkopuoleltamme tai omista ajatuksistamme. Joka tapauksessa Paholaisen päämäärä on murentaa uskomme Jumalaan ja Raamatun sanaan.

Miksi Jumala sitten sallii kiusauksia? Siksi, että uskomme vahvistuisi, kun vastustamme niitä Jeesuksen avulla. Jumala ei ole hylännyt sitä, jonka uskoa hän koettelee, ja hänellä on aina erityinen syy sallia omilleen kiusauksia ja koetuksia. Jumala näkee, mikä meille kulloinkin on parasta. Joskus tarvitsemme sitä, että opimme koettelemusten kautta turvautumaan hänen apuunsa.

Mieti

Millaisissa tilanteissa sinulle olisi hyötyä siitä, että osaat raamatunkohtia ulkoa?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.