Urhoollinen Gideon (Tuom. 6:11–24)

Mistä asiasta haluaisit päästä eroon, vaikka se tuntuu mahdottomalta?
RaamattuStartti

Lue: Tuom. 6:11–24

Pohdintaa ja taustatietoa

Raamatun sankarit ovat sankareita siksi, että he luottivat Jumalan voimaan. Gideon oli vähäpätöinen nuori mies ja pienen suvun nuorin poika. Hän ei itsessään ollut rohkea ja neuvokas taistelija, vaan päinvastoin piileskeli viinikuurnassa ja näytti jo menettäneen kaiken toivonsa vihollisten voittamisesta. Kunnes Jumala tuli hänen luokseen ja antoi hänelle tehtävän ja uskon. Uskon avulla Gideon kuunteli ja totteli Jumalan kummalliseltakin tuntuvia ohjeita.

Jumala näytti ja näyttää edelleen oman voimansa heikkojen, häneen turvautuvien ihmisten kautta. Yli tuhat vuotta Gideonin aikojen jälkeen Paavali pyysi Jumalalta apua omiin kärsimyksiinsä. Jumala vastasi Paavalille: ”Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.” (2. Kor. 12: 9) Edelleenkin monet Jumalaan uskovat kokevat samoin: Jumala auttaa ihmeellisesti juuri silloin, kun omat voimat tuntuvat olevan aivan lopussa.

Kun Jeesus roikkui ristillä, näytti siltä, että hän oli täysin voimaton ja hävinnyt kaiken. Kuitenkin hänen ristinkuolemassaan tapahtui maailmanhistorian suurin voitto: Jeesus voitti Paholaisen ja kuoleman vallan.

Mieti

Mitkä omat heikkoutesi estävät sinua palvelemasta Jumalaa? Entä jos kertoisit niistä Jumalalle – ja antaisit hänen toimia sinussa?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.