Usko ja toimi (Jaak. 2:14–26)

Mikä on hienoin asia, jonka joku ihminen on sinulle tehnyt?
RaamattuStartti

Lue: Jaak. 2:14–26

Pohdintaa ja taustatietoa

Ihminen pelastuu uskomalla Jeesukseen, näinhän Raamatussa sanotaan. Mikä merkitys sitten on teoilla, joista Jaakob puhuu? Eikö usko yksin riitäkään?

Kun ihminen tulee uskoon, Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jumalan Pyhä Henki tekee hyviä tekoja ihmisen kautta. Läpi kristinuskon historian on ollut niitä, jotka ovat lähteneet viemään evankeliumia kauas kotimaastaan joskus hengenvaarallisillekin seuduille, itseään säästämättä.

Edelleenkin osa kristityistä suostuu uhraamaan vaikka henkensä uskonsa takia. Pyhä Henki antaa rohkeuden ja voiman. Pyhän Hengen työtä on myös se, jos joku haluaa arkensa keskellä luopua rahastaan tai ajastaan toisten hyväksi.

Se, joka on saanut uskon lahjan, tietää, miten arvokas se on:  ilman sitä ihminen joutuu kadotukseen. Kiitollisuus lahjan antajaa, Jumalaa, kohtaan antaa ilon ja halun olla tekemisissä Jumalan kanssa. Kun ihminen rukoilee tai lukee Raamattua, Jumala saa mahdollisuuden vaikuttaa ihmisessä. Jos usko ei näy ollenkaan teoissa, se osoittaa ihmisen olevan täysin välinpitämätön Jumalaa kohtaan. Silloin uskokin kuolee.

Mieti

Millä tavalla olet nähnyt uskon vaikuttavan jonkun ihmisen teoissa?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.