Uusi luomus (2. Kor. 5:14b–21)

Oletko joskus halunnut aloittaa elämäsi puhtaalta pöydältä?
RaamattuStartti

Lue: 2. Kor. 5:14b–21

Pohdintaa ja taustatietoa

Oletko kuollut vai elävä? Jos luet tätä, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä elät! Miksi Paavali sitten kirjoittaa, että kaikki ovat kuolleet? Ihmisiähän kuolee koko ajan, mutta myös uusia syntyy ja maailmassa on tälläkin hetkellä miljardeja eläviä ihmisiä.

Nyt puhutaankin kuolemasta ja elämästä ikuisuuden näkökulmasta. Ruumiimme kyllä kuolee kerran, mutta sielumme jää elämään. Kenelle sielumme kuuluu, onkin tärkeä kysymys. Se, joka on Jeesuksen oma, elää ja kuolee Jeesuksen kanssa, koska uskovan sielu kuuluu Jeesukselle.

Jeesus kuoli kerran ristillä meidän pahojen tekojemme takia ja voittamalla silloin kuoleman hän ansaitsi meille kaikille ikuisen elämän. Ikuinen elämä alkaa siitä hetkestä, kun ihminen tunnustaa Jumalalle olevansa syntinen, saa syntinsä anteeksi ja tulee Jumalan omaksi.

Tässä hetkessä ihmisestä tulee ”uusi luomus”, vaikka mitään ihmelaihtumista tai lihasten kasvamista ei tapahdukaan. Jeesus on tullut sydämeen asumaan ja hän saa hallintaoikeuden ihmisen sieluun. Tämä on mullistavin muutos, joka ihmisen elämässä voi tapahtua.

Mieti

Näetkö Jeesuksen vaikutuksen jonkun tuttusi elämässä? Näetkö sen omassa elämässäsi?

 


RaamattuStartti. © Scripture Union/E100youth & Raamatunlukijain Liitto ry.